torstai 3. maaliskuuta 2016

3.3.2016 Oulun ekonomit ja Lonka

päivä oli pitkä, ensin erityspedagogiikkaa ja siitä suoraan digiajan oppimista. On pakko kirjoittaa Lonkan luennosta tai esityksestä jotain itselle muistiin,  olen ihan myyty :)

Aiheena digiajan oppiminen, miten kehitän osaamistani ja ylläpidän hyvinvointiani kaaoksen keskellä? Voiko ruuhkavuosia elävälle sopivampaa aihetta olla? Mikä toi lisämausteen oli Lonkan tyyli. Hän on iloinen blondi ja omaa kyllä niin mahtavan tyylin puhua. Tunnen samalla helpotusta. Psykologian professori uskaltaa puhua ronskisti, miksi sitten en minäkin? Eli voin jatkaa omalla linjalla ihan surutta, tosin lupaan kyllä siistiä omaa kieltäni ja olla esimerkkinä. Silti olen hyvilläni että menin ekonomien naistenpäivään. Lonka esimerkiksi viittasi Pirkko Vartiaisen kirjaan sanoen  "näiden tyyppien" kirjan otin mukaani, mutta en kyllä ole ehtinyt lukea. Miten rohkea ja upea nainen edessäni seisookaan. Hän saa käyttää ronskia kieltä ja samalla koko yleisö vain nauraa. Asia tulee samalla opittua, mutta niin elävästi ja iloisesti etten sitä edes huomaakaan. Oman työpaikkansa YT:t hän myös mainitsi ja sanoi, voihan se olla että nyt laitetaan homekorvat kilometritehtaalle. Ja taas minä repesin.

Tarina jatkuu ja oli aika käydä eri aikakauden teknologiaa läpi, on televisiot, korput ja lerput, nyt jo somet ja digi aika kukoistaa. Lonka kuvailee, kuinka hän on elänyt nousukaudet ja lamat, jolloin kaikki romahtaa ja tähän Lonka lisäsi suoraan tutusta sketsistä ja "sit mie romahan". Nyt jo tuntuu että älä pliis lopeta koskaan!

Mietimme jossain vaiheessa, mitä muutospaineita koemme, kesken parityöskentelyn Lonka pyytää kuuntelemaan myös vierustoveria. Tässä viitattiin samaan asiaan kuin erityispedagogiikan luennolla aamulla. Jokainen osaa olla kertoja, mutta kuinka hyvin osaamme kuunnella? Kuuntelemisen taitoa pitää opetella ja sain tähän jo kahdelta opettajalta kehotuksen samana päivänä, joten taidan uskoa asian. Käymme muutospaineita yhdessä läpi ja niitä tuli heti esiin useita. Ehkä kuitenkin opetuksen anti on se, että opetuksen uudistaminen on yhtä helppoa kuin hautausmaan siirtäminen. Ei siis mitään hätää, kyllä me tulevat opettajat vielä uudistamme opetusta. Hitaasti mutta varmasti. Oivaltava oppiminen kirja on saanut muuten nimensä Oulussa. Lonka opetti "vähän jähmeille Sipilää muistuttaville insinööreille" jotain, eikä opetus oikein startannut ennen oivallusta. Insinöörit siis heräsivät sanan oivallus jälkeen, siinä siis hyvä ja oivallinen nimi kirjalle. Tämä kirja on huomenna joko käsissäni tai ainakin varaan sen itselleni. Tästä saan varmasti paljon tulevaan harjoitteluuni vinkkejä.

Loppuun illan mukavin anti: "kun mies menee naimisiin se kytkeytyy itseään älykkäämpään järjestelmään".





 

2 kommenttia:

  1. 😂😂😂😂 ihanaa Raisaa jälleen kerran. Mukava, humoristinen ja asiapitoinen mietintä tästä päivästä. Kiitos erinomaisista kirja ja sitaatti vinkeistä. Täytyy varata itsellekin tuo kirja, oon kuullut ja lukenut monta lainausta siitä. 😊

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun jaoit tämän meillekin! 😊

    VastaaPoista